EN
RO
RUConsiliile Americane în colaborare cu Centrul Tineret Orhei implementează proiectul comunitar ”Cel mai potrivit moment pentru a face ceva este tot timpul ACUM”

30 mai 2013

Proiectul comunitar „Cel mai potrivit moment pentru a face ceva este tot timpul ACUM" a fost realizat cu suportul Consiliilor Americane din Moldova și implicarea activă a absolvenților Alina Zestrea(FLEX) şi primarul or.Orhei Vitalie Colun (Lumea Deschisă), graţie cărora Centrul de Tineret Orhei a beneficiat de un grant mic pentru procurarea materialelor de birotică, pauza de cafea şi materialelor şi instrumentelor pentru zugrăvit. Scopul proiectului: diseminarea bunelor practici în domeniile VOLUNTARIAT şi IMPLICARE CIVICĂ.

 

Pe data de 30 mai a avut loc prima şedinţă a CRT. Împreună cu consilierii ne-am dislocat la Tabăra de odihnă Mioriţa. Care au fost priorităţile?


- Să ne cunoaştem mai bine
- Să stabilim care sînt necesităţile tinerilor
- Să identificăm care sînt obiectivele CRT
- Să propunem forme şi idei de activităţi prin care s-ar materializa aceste obiective


Munca este un bun sudor pentru un colectiv proaspăt - dar împreună cu experţi în domeniu treaba a mers incă şi mai bine. O spun, pentru că împreună cu consilierii au fost V. Colun, primarul oraşului Orhei, Alexandru Ivanov, viceprimarul or. Orhei, M. Obadă, specialist metodist DÎTS Orhei- toţi cunosc din propria extperienţă ce înseamnă să fii consilier, se implică activ în activităţile de tineret şi au conferit şedinţei acel grad de maturitate civică necesar evenimentului.


După partea teoretică am trecut la cea practică - ne propunem să facem tradiţie din asta şi orice şedinţă a CRT să fie însoţită de fiecare dată ,fie de un eveniment practic, fie de o acţiune civică - - consilierii au vopsit Teatrul verde de la Tabăra de odihnă Mioriţa. A fost foarte vesel, dansant(pe ritm de muzică), educativ şi plăcut.
E foarte „tonic" din punct de vedere civic să vezi cum un primar, un viceprimar, foarte ocupaţi, de altfel ,şi-au făcut timp pentru a încuraja nişte tineri hotărîţi să facă ceva pentru localitaţile lor. E dublu vesel sa vopseşti alături de un reprezentant a DÎTS, şi printre zborul pensulei să discuţi despre prietenie şi adevăr.
Viitoarea întrunire va fi în cadrul taberei de vară pentru consilieri, unde promitem maximă distracţie, activităţi de team building şi traininguri, astfel încît în septembrie să putem să elaborăm regulamentul , organigrama, să decidem asupra duratei mandatului şi repartizarea responsabilităţilor. Important e să nu uităm : Cel mai portivit moment pentru A FACE ceva este tot timpul ACUM!


Presupun că fiecare dintre noi poate face cîte ceva.. Trebuie să trecem doar la treabă - sau să continuăm ceea ce facem, după caz. Şi mai ales să ne povestim unii altora despre toate exemplele pozitive pe care le întâlnim în fiecare zi. Despre orice ne-ar putea inspira, încuraja, susţine în încercarea noastră de a ne implica în viaţa din jurul nostru. Cuvintele şi faptele noastre luate împreună sunt foarte puternice. Aducem sincere mulţumiri SRL „OromImexpo" pentru oferirea setului de tricouri pentru consilieri si Silviei Broniceanu, directoarea taberei „Mioriţa", pentru găzduirea evenimentului.


Erhan Corina
Centrul de Tineret Orhei

 

Daniela Munca-Aftenev

Director executiv al Consiliilor Americane din Moldova

 

Galeria fofo: https://plus.google.com/photos/112660613283987944097/albums/5885987656779101425

 

Previous news
24 iunie 2016
24 mai 2016
În ajun de Ziua Independenței SUA, Asociația pentru Dezvoltare Creativă, ce reprezintă și promovează activitatea comunității de absolvenți ai programelor de schimb ale guvernului SUA, Vă invită să celebrăm diversitatea culturală, sâmbătă, 2 iulie, DRAFT ARENA, BOTANICA, bul. DACIA 32, între 11:00 - 16:00.