EN
RO
RUAbsolvenții FLEX, PFP și Open World activ implicați în Congresul Absolvenților din 5 decembrie, 2015

7 decembrie 2015

Anual, absolvenții programelor de schimb finanțate de către Guvernului SUA se întâlnesc la "Congresul Absolvenților" pentru a face schimb de cele mai bune practici și experiențe, să comunice cu diferiți invitați și experți și să-i premieze pe cei mai activi colegi din comunitate. Anul acesta evenimentul a avut ca temă „U.S. Alumni pentru consolidarea socială" și s-a desfășurat pe 5 decembrie 2015, în cadrul Radisson Blu Convention Center.

 

Absolvenții programelor de schimb administrate de către Consiliile Americane din Moldova: FLEX (Programul de schimb pentru viitorii lideri), Professional Fellows (Stagiu legislativ în SUA) și Open World (Lumea Deschisă) au participat activ la Congres în calitate de moderatori ai unor sesiuni plenare, în calitate de experți în proiecte comunitare și au fost premiați pentru contribuția semnificativă adusă întregii comunități:

  • Titlul „Cel mai bun absolvent al anului 2015" a fost acordat absolventelor Tatiana Pantilei (Lumea Deschisă), Ana Îndoitu (FLEX) și Liliana Simco (FLEX).
  • Ecaterina Covali, absolventa Programului Open World (Lumea Deschisă), a moderat evenimentul.
  • Absolventul Programului PFP (Stagiu legislativ în SUA) Ion Guzun a fost unul dintre experții în cadrul Sesiunii ”Drepturile omului și non-descriminare”.
  • Absolventa Programului FLEX Valeria Șvarț-Gröger a fost unul dintre experții în cadrul Sesiunii ”Agricutură și antreprenoriat”.
  • Absolventul Programului Open World (Lumea Deschisă) Sergiu Galușca a fost unul dintre experții în cadrul Sesiunii "Agricutură și antreprenoriat".
  • Absolventa Programului Open World (Lumea Deschisă) Irina Frunză a fost unul dintre experții în cadrul Sesiunii "Media, Social Media and Blogging”.

 

Previous news
În ajun de Ziua Independenței SUA, Asociația pentru Dezvoltare Creativă, ce reprezintă și promovează activitatea comunității de absolvenți ai programelor de schimb ale guvernului SUA, Vă invită să celebrăm diversitatea culturală, sâmbătă, 2 iulie, DRAFT ARENA, BOTANICA, bul. DACIA 32, între 11:00 - 16:00.
Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova anunță deschiderea concursului de selecție a participanților la Programul de Stagiu Legislativ în SUA, runda 1 octombrie – 15 noiembrie 2016
Raportul anual al Consiliilor Americane pentru Invățământ Internațional din Moldova pentru anul 2017 în română sau in rusă