EN
RO
RUConsiile Americane extinde perioada de aplicare pentru proiectul Școala de Blogging

22 septembrie 2015

Anunţ de selecţie
pentru profesorii și lectorii universitari de limba engleză
din regiuni


Consiliile Americane pentru Învățămînt Internațional din Moldova invită profesorii de limba engleză interesați să utilizeze tehnologiile moderne în procesul de predare-învățare, și anume blogurile, să participe la procesul de selecție a grupului-țintă pentru proiectul:


EFL BLOGGING FOR REGIONAL TEACHERS, II-nd Edition


(Școala de Blogging pentru profesorii de limba engleză din regiuni, Ediţia II)
Proiectul este finanțat de către Ambasada SUA în Republica Moldova și se deruleazăîn perioada
1 octombrie 2015 - 29 februarie 2016.


25 de profesori de limba engleză din diferite regiuni ale țării vor fi instruiți pas cu pas în arta utilizării blogurilor și a altor paltforme online în predarea limbii engleze în școli și universități.


Ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii?


• Să activeze într-o unitate de învățământ (școală generală, liceu, colegiu, universitate) din mediul urban sau rural, cu excepția orașului Chișinău
• Să fie interesați de utilizarea tehnologiilor moderne în predarea limbii engleze
• Să dorească să colaboreze pentru buna desfășurare a proiectului cu profesori din alte regiuni ale Moldovei, cu reprezentanții Consiliilor Americane care coordonează proiectul și cu reprezentanți ai administrației locale
• Să fie interesați să elaboreze un blog care va fi utilizat în cadrul orelor pe care le predau pe parcursul proiectului și să-l prezinte sub forma unui portofoliu digital la evenimentul de la finele proiectului planificat pentru luna februarie 2016
• Să participe la cel puțin 75% din orele de instruire prevăzute de program (sesiuni de instruire organizate în regiuni, cît și lecții online, prin intermediul Skype sau Google Hangout)
Ce vor avea de făcut profesorii în cadrul proiectului?
• Vor participa la sesiuni de instruire organizate în regiuni, cît și online, prin intermediul Skype sau Google Hangout. (Participarea, cheltuielile de transport și masă sunt acoperite integral de organizatori.)
• După participarea la sesiunea de instruire profesorii vor primi teme de lucru pentru capitolele din programul online și vor crea cîte un blog personal, al clasei sau al școlii pe care îl vor completa și îmbunătăți pe parcursul proiectului.
• Vor colabora cu mentori, profesori și experți în educație, vorbitori nativi din SUA, voluntari ai Corpului Păcii, angajați ai Consiliilor Americane implicați active în proiect.
• Vor organiza cîte un trening pentru colegii din regiune pentru a împărtăși din experiența acumulată în cadrul proiectului.
• Vor implica activ elevii sau studenții din regiuni în proiect (aceștia vor posta lucrările în limba engleză pe blog, vor lăsa comentarii, vor îndeplini diferite însărcinări utilizînd blogul).
• Vor prezenta blogul sub forma unui portofoliu digital al clasei sau al școlii la evenimentul de la finele proiectului planificat pentru luna februarie 2016.

 

Procesul de selecţie


Cadrele didactice interesate de proiect sunt rugate să transmită prin email la adresa eflblogs@americancouncils.md CV-ul și o scrisoare de intenție,
care ar răspunde la următoarele întrebări:


- Cum veți beneficia ca și profesor de limba engleză de pe urma implicării în proiect?
- Ce beneficii ar putea aduce proiectul școlii în care lucrați și elevilor cărora le predați?

 

Termenul limită pentru acceptarea dosarelora fost extins pînă la: 30 septembrie 2015

 

Detalii despre
Școala de Blogging pentru profesorii de limba engleză din regiuni,Ediţia I
le găsiţi aici.

Previous news
23 iunie 2016
Annual Report 2017 31 decembrie 2017
24 mai 2016