EN
RO
RUAcordul de colaborare între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova

16 mai 2014

În data de 16 mai, Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova a semnat un acord de colaborare cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova. Ministerul Educației va promova la nivel naţional și local programele educaționale administrate de AO ACTR-ACCELS și finanțate de Ambasada SUA și de către Departamentul de Stat SUA. Ministerul Educației va recunoaște certificatele de studiere a limbilor: română, rusă și engleză, acordate participanților la cursurile oferite de Centrul Lingvistic American. În temeiul Regulamentului de atestare a cadrelor didactice, Ministerul Educaţiei va recunoaște articolele publicate în "Modern Trends and Resources for Teachers of Foreign Languages", înregistrat la Camera Naţională a Cărţii, prin acordarea creditelor profesorilor în carta creditară prevăzută la atestarea acestora. Părțile vor colabora în vederea obţinerii finanţărilor pentru implementarea în Republica Moldova și a altor programe/proiecte educaționale și de schimb cu Statele Unite ale Americii, de care ar putea beneficia cetăţeni de diferite vîrste și din diferite domenii de activitate.

Previous news
În ajun de Ziua Independenței SUA, Asociația pentru Dezvoltare Creativă, ce reprezintă și promovează activitatea comunității de absolvenți ai programelor de schimb ale guvernului SUA, Vă invită să celebrăm diversitatea culturală, sâmbătă, 2 iulie, DRAFT ARENA, BOTANICA, bul. DACIA 32, între 11:00 - 16:00.
Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova anunță deschiderea concursului de selecție a participanților la Programul de Stagiu Legislativ în SUA, runda de primăvară 2018.
27 aprilie 2016