EN
RO
RUBursele Consiliilor Americane prezentate la Tîrgul Internațional de Universități MIEF (Moldavian International Education Fair)

17 martie 2014

Consiliile Americane din Moldova și-au prezentat bursele de schimb finanțate de către Departamentul de Stat SUA, Congresul SUA și Fundația Carnegie la primul târg internațional de educație, MIEF (The Moldavian International Education Fair) organizat în perioada 21-22 martie, la Chișinău, un eveniment care a venit cu informații „pe săturate" pentru elevi,studenți și părinții acestora, interesați atât de studiile în străinătate, cât și de studiile în țară. Evenimentul reprezintă frontiera extinsă a RIUF-ului (the Romanian International University Fair), ce se bucură de o experiență de 8 ani, cu cele peste 13 ediții și 3000 de tineri care, la fiecare ediție, trec pragul târgului.

 

Coordonatorii programelor administrate de către Consiliile Americane au prezentat programele de schimb și bursele oferite tinerilor experți din Republica Moldova. Din anul 1997 Programul FLEX a oferit circa 1000 de burse pentru elevii de liceu din diferite regiuni ale țării. Programul Lumea Deschisă numără circa 300 de absolvenți, iar de bursele Programului Access au beneficiat circa 200 de copii din familiile social vulnerabile din diferite raioane. La moment, Consiliile Americane recrutează candidați pentru bursa Carnegie (cercetare în domeniul social și umanist) și Programul Professional Fellows (stagiu legislativ).

Previous news
24 mai 2016
Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova anunță deschiderea concursului de selecție a participanților la Programul de Stagiu Legislativ în SUA, runda 1 octombrie – 15 noiembrie 2016
Raportul anual al Consiliilor Americane pentru Invățământ Internațional din Moldova pentru anul 2017 în română sau in rusă