EN
RO
RU
Informație succintă despre program

Programul de schimb academic FLEX oferă oportunitatea copiilor din liceu și școli (15-17 ani) de a învăța despre oamenii și cultura Statelor Unite ale Americii prin schimbul de experiență, prin frecventarea unei școli americane și trăind în sânul unei familii gazdă din SUA.

Programul de burse FLEX este sponsorizat de Guvernul Statelor Unite și are drept scop promovarea respectului pentru diversitatea culturală, oferind oportunități pentru dezvoltare personală și implicarea în activitățile comunității, cât și îmbunătățirea relațiilor dintre țările participante prin permiterea tinerilor din Eurasia să aibă oportunitatea de a observa și experimenta stilul de viață american pentru un an academic, la fel și să învețe americanii despre cultura țărilor lor.

Programul de burse FLEX este sponsorizat în totalmente de Guvernul Statelor Unite și administrat de Secția programelor culturale și educaționale (ECA) a Departamentului SUA. La nivel local programul FLEX este susținut de cetățenii SUA și instituțiile pre-universitare, care pe bază de voluntariat ofer gazdă, loc de studii și susțin elevii, fără nici o compensație monetară.

Aflându-se la 25 de ani de implementare, programul de schimb FLEX a oferit peste 26000 de burse copiilor din licee și școli. În anul 2017-2018, 800 de elevi studiază în SUA prin programul FLEX (numărul reprezintă cumulul participanților din toate țările unde este implementat programul FLEX).

Elevii cu dizabilități sunt invitați să participe la concursul de selectare pentru program. Anual, aproximativ 10-15 persoane cu dizabilități sunt invitați în SUA prin intermediul programului.

Tel. 0 22 24 16 64