EN
RO
RUProgramul ACCESS în Moldova

Programul English Access Microscholarship

 

 

Programul English Access Microscholarship (Access) oferă o bază de competenţe de limba engleză pentru elevii cu vârsta 13 - 16 ani, din medii economic dezavantajate. Acesta reprezintă un ansamblu de cursuri extra-curiculare şi activităţi educative într-un program intensiv de vară. Participanţii acestui program obţin o apreciere pentru cultura americană şi valorile democratice. Deasemenea creşte şi capacitatea lor de a participa cu succes la dezvoltarea socio-economică a ţărilor lor. Pe lângă aceasta ei obţin capacitatea de a concura şi de a participa, în cadrul diferitor programe de studii în SUA.

Încă de la începuturile sale, în 2004, aproximativ 95.000 studenţi din peste 85 de ţări au participat în cadrul Programul Access.

Access Microscholarship Program în Moldova

Programul Access este o oportunitate inovativă pentru adolescenții din mediul economic dezavantajat, de a studia limba engleză. Programul le permite să beneficieze de cursuri extracurriculare gratuite de limbă străină în regiunile RM și să dezvolte capacitățile interculturale și de comunicare.

Programul este implementat sub egida și finanțarea Guvernului SUA, în Colțișoarele Americane din Ceadîr-Lunga, Ungheni, Bălți și în regiunea Rezina/Rîbnița. Participanții vor frecventa cursurile de 2 ori pe săptămână timp de doi ani, vor primi toate materialele educative necesare și în timpul verii vor fi invitați la o tabără de leadership. Absolvenții
programului care au frecventat regulat orele, au demonstrat reușitele bune la limbă engleză, comportamentul adecvat și au participat activ în toate activitățile vor primi certificate speciale din partea Ambasadei SUA.

Criteriile de eligibilitate:

  • vârsta între 13-16 ani la începutul programului;
  • cunoașterea limbii engleze la nivelul mediu;
  • domiciliul în raioanele Soroca, Ungheni, Vulcănești, Bender, Taraclia, Bălți;
  • dorința și abilitatea de a participa în program.

Completați aplicarea pentru acest program aici:

http://americancouncils.md/access-recruitment/

ACCESS Moldova Fast Facts

 

ACCESS Moldova Activities for 2012