EN
RO
RUÎncălțăminte ca piesă de decor - atelier de creaţie organizat de absolvenţii FLEX

April, 16 2015

O pereche de cizme sau de adidaşi rupţi pot deveni cu uşurinţă piese de decor. Asta au încercat să demonstreze astăzi mai mulţi tineri din Chişinău care au reciclat încălţămintea veche într-un mod artistic. Ei le-au dat papucilor o nouă viaţă decorându-i cu flori artificiale. Încălţămintea veche, folosită pe post de vazon pentru grădină sau ca piesă de decor în casă a devenit un trend în toată lumea. Moda a ajuns şi la noi, iar astăzi mai mulţi tineri creativi au încercat să reinventeze încălţămintea. "Le-am purtat vreo trei ani după care ele au început să arate ca fiind purtate foarte mult timp. Trebuia să le arunc, dar m-am gândit să le dau o nouă şansă", a spus organizatoarea Nata Andreev.

În loc de flori naturale au fost folosite cele artificiale. "Tot de ce avem nevoie e hârtie colorată, o sârmă, clei. Nu necesită foarte multă pregătire tehnică şi artistică să tai nişte petale în formă de oval", a zis organizatoarea Nata Andreev. Tinerii spun că piese de decor pot deveni adidaşii, balerinii sau orice alt gen de încălţăminte. Pot fi reciclate şi alte obiecte vechi: cum ar fi un ceainic sau o sticlă. "Metodele de recilare le consider foarte utile, fiecare din noi ar trebui să reciclăm câte ceva. În prezent e o problemă globală cea cu poluarea".
"Nu aruncăm pur şi simplu lucrurile ce le-am folosit, dar le facem frumoase, le transformăm în artă".
Atelierul de creaţie a fost organizat de absolvenţii programului academic FLEX.
Previous news
After one year of exchange program in United States of America, our FLEX students are already home. 57 participants arrived safe and sound at the International Airport of Chișinău.
We continue to share with you weekly Alumni’s inspirational stories “FLEX inspired me to ….”
Welcome this week's story “FLEX inspired me to ….”